Лікарня Соузмед

Bristol, UK
Перейти до:

Ключові факти

Нову "суперлікарню" Брістоля вартістю £430 млн здано в експлуатацію 2014 року. Сучасний медичний центр загальною площею в 113 000 квадратних метрів пропонує 800 ліжок, 24 сучасних операційних, вертолітний майданчик для надзвичайних ситуацій та відділ невідкладної допомоги, здатний одночасно обслуговувати велику кількість пацієнтів. Розташований на 17 гектарах землі, медичний центр "Соузмед" поєднує в собі два об'єкти в одному місці. Він задав новий стандарт для Державної служби охорони здоров'я своїм прикладом турботи про благополуччя пацієнтів. Основний підрядник за проектом компанія "Carillion" обрала субпідрядником для виконання сухого облицювання "BR Hodgson", що користується послугами "Siniat" як ключового партнера з постачання матеріалів.

Фаза встановлення

Найбільшим викликом для здійснення сухого облицювання став масштабний обсяг роботи, який включав у себе великий вестибюль і 38 км стін. Великим ускладненням стало також завдання з розміщення в палатах і лікарських кабінетах додаткового важкого устаткування, проте ретельно продумане співробітниками компанії “Siniat” планування дало змогу успішно його виконати.

Прибл. 38 км

Стін було побудовано для цього проекту

110000

Плит гіпсокартону використано

“GTEC Megadeco має заздалегідь герметизоване декоративне облицювання, що звільняє від необхідності попереднього ґрунтування, економлячи цінний час”.

Matt Ball, Projects DirectorBR Hodgson

Вплив

У сучасному медичному центрі вперше за весь час зібрано під одним дахом більшість послуг, що раніше надавалися в лікарнях “Френчі” і “Соузмед”. Надання всіх послуг в одній спеціально зведеній будівлі означало, що пацієнти отримають додатковий комфорт, нові технології та поліпшене обслуговування. Для забезпечення конфіденційності й зручності пацієнтів було споруджено спеціальний "клінічний коридор" - таким чином, пацієнтів більше не перевозять загальними коридорами. Окрім того, завдяки новій будівлі Асоціація охорони здоров'я Північного Брістоля використовує менше електроенергії, оскільки палати пацієнтів тепер повернені вікнами назустріч теплому вранішньому сонцю, і в той же час не зазнають дії прямих сонячних променів у другій половині дня.